2015. január 18., vasárnap

Hozzávalók:
A szilvahabhoz:
40 dkg szilva
2 teáskanál gyömbér
1 dl tej
1,5 dl tejszín
4 tojássárgája
6 dkg cukor
csipet fahéj
szegfűszeg
A csokikrémhez:
15 dkg étcsokoládé
1 dkg vaj
1 tojás
csipet só
1 dl tejszín
Elkészítés
A szilvákat kimagozzuk, félbevágjuk, sütőlapra tesszük, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel megszórjuk, és sütőben megsütjük (185°C, kb. 10 perc). Ezután megvárjuk, hogy kissé hűljön, leszedjük a szilva héját, majd turmixgéppel szósszá pürésítjük.

Közben elkészítjük a mousse alapját. A tejet felmelegítjük, belekeverjük a reszelt gyömbért, és 15-20 percig állni hagyjuk. Közben a tojássárgáját a cukorral összekeverjük. Ehhez öntjük hozzá a leszűrt gyömbéres tejet, közben folyamatosan keverjük, hogy a tojás ki ne csapódjon. Visszaöntjük az edénybe, visszahelyezzük a tűzhelyre, és besűrítjük állandó kevergetés mellett.

Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a turmixolt szilvaszószt. A végén a felvert tejszínnel lazítjuk, hűtőben pihentetjük.

Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk. A tojásfehérjéből egy csipet sóval és cukorral kemény habot verünk. A tejszínt a csokiba belekeverjük, majd a tojássárgáját is. Ezután a felvert tojásfehérjét óvatosan alákeverjük.

Poharakba osztjuk rétegezve a szilvahabot és a csokikrémet, jól lehűtve kínáljuk
megjegyzés:
Ezt én ki szeretném próbálni *.*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése